Jdi na obsah Jdi na menu

Typ 2

28. 1. 2024

     Zneškodnění bomby

   Pokud nepřítel nastraží bombu, nestačí jen zničit celý tým. Chcete-li dokončit kolo, musíte zneškodnit výbušniny. Teprve poté úroveň skončí ve prospěch vašeho týmu. Chcete-li bombu zneškodnit, musíte stát ve středu vyznačeného kruhu a použít destrukční zařízení

     Prozkoumat mapy

    Dobrá znalost karet výrazně zvýší vaše šance na výhru v zápase. Například informace, jako je nejkratší cesta z bodu A do bodu B, vám umožní udržet si náskok před protivníky a objevit se z míst, kde se neočekává, že vás uvidí. Znalost centrů zároveň pomůže eliminovat hráče druhého týmu na dálku, bez obav z odvetného útoku. Nezapomeňte, že vzdálenost ovlivňuje způsobené poškození - čím dále je hráč od cíle, tím menší rána bude zasažena. Kromě toho znalost klíčových bodů a základních cestovních tras může pomoci při kladení pastí nebo nastražování léčky.

 

     Teleporty

   Pamatujte, že teleporty fungují pouze jedním způsobem, takže je nebudete moci použít k návratu na předchozí pozici. Při provozu vytvářejí portály velmi hlasitý hluk. Při teleportaci musíte být extrémně opatrní, protože nepřítel může čekat na druhé straně. Prostřednictvím portálů můžete střílet a útočit svými ultimátními schopnostmi.

     Střelba přes dveře a překážky

    Ve hře VALORANT je většina zbraní vybavena náboji s určitou průrazností. To znamená, že nepřítele, který se skrývá za tenkou stěnou, dveřmi nebo se schovává za rohem dřevěné bedny, můžete zasáhnout. Překážka oddělující hráče od cíle mírně pohltí způsobené poškození, ale zcela ho neeliminuje. Pokud je cíl eliminován střelbou přes překážku, objeví se v pravém horním rohu obrazovky ikona .

     Používání ultimátních dovedností 

     Každá postava má kromě obvyklých dovedností také speciální schopnosti, tzv. "ultimáty". Ty se zpřístupní po splnění příslušného počtu zabití nebo ukořistění sfér moci rozesetých po mapě. Je třeba mít na paměti, že mnohé z dostupných schopností mohou oslepit, zpomalit nebo dokonce poškodit vaše spojence. Proto při jejich používání musíte brát v úvahu pozici svých spoluhráčů a trajektorii jejich pohybu.