Jdi na obsah Jdi na menu

Typ

28. 1. 2024

    Naslouchejte svému okolí

    Ve Valorantu jsou všechny zvuky, jako jsou kroky, skoky do krabic, výstřely, rozhovory postav, používání ultimátních dovedností a hody granátem, jasně slyšitelné a pomohou určit, ze které strany se může nepřítel objevit nebo kde se bitva právě odehrává. Pro lepší orientaci hluku se doporučuje hrát se sluchátky.

    Komunikujte se svým týmem

   Multiplayerová střílečka Valorant je založena na týmové hře a úzké spolupráci všech hráčů, proto je nutné udržovat neustálý kontakt s týmem, nejlépe v hlasovém chatu zabudovaném do aplikace.

    Sbírání zbraní

    Pamatujte, že zbraně hozené na zem, například po smrti nepřítele, lze sebrat. Pokud kolo právě skončilo a vy vidíte další hodnotné vybavení, vezměte si ho s sebou na další úroveň.

    Nákup vybavení pro družstvo

   Ve Valorantu mohou hráči koupit vybavení pro jiného člena týmu, aniž by ho museli házet na zem jako v Counter Strike. V nabídce nákupu si můžete vybrat postavu a zbraň se objeví v jejím inventáři.

    Nestřílejte, dokud nemíříte

   Nezapomeňte, že pokud se netrefíte, najdete svou pozici a možná nebudete mít druhou šanci zastřelit protivníka například těmi nejlepšími zbraněmi nebo dovednostmi.

     Nestřílejte za pohybu

    Vždy se snažte fotografovat ve statické poloze. Střelba za pohybu nebo skákání výrazně snižuje přesnost. Proto byste se měli zastavit na výstřel a okamžitě po něm se začít pohybovat, abyste zkomplikovali opětovanou palbu v případě, že je nepřítel stále naživu. Při střelbě dlouhou dávkou je potřeba nastavit zaměřovač tak, aby se ovládal zpětný ráz zbraně.

    Miřte na hlavu

   Headshoty nejen vypadají velkolepěji, ale také způsobují maximální poškození. Při pohybu po mapě se snažte udržet zaměřovací kříž v úrovni hlavy protivníka.

    Pohybujte se opatrně a tiše

   Pohybujte se po mapě tak, abyste byli vždy pod krytem případných překážek a zdí. To platí zejména pro potenciálně nebezpečná místa s možností střelby z dálky. Oheň je obvykle vystřelen, když se jeden z účastníků vzdálí příliš daleko od okraje zdi nebo překážky. Nezapomeňte také, že při běhu děláte více hluku. Pokud je to možné, jezděte tiše.